Virtual Reality

Eden en de Gulden Regel

1 januari 2023 - 31 december 2023

Zet je VR-bril op en ga met Eden op een magische reis om de betekenis van de Gulden Regel te ontdekken. Een leefregel die al duizenden jaren bestaat en in culturen over de hele wereld voorkomt: ‘wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ Klinkt simpel, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om je aan deze regel te houden? Door bijzondere ontmoetingen met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot ontdek je hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen.

Eden en de Gulden Regel is een virtualreality-ervaring voor jong en oud, voor iedereen die eens door een VR-bril naar de wereld wil kijken.

Over de maker: Abner Preis
Eden en de Gulden Regel is gemaakt door VR-kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis. Abner Preis won in 2019 de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject op Cinekid.

Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak schreef mee aan de teksten. Zij won met haar boeken meerdere grote prijzen, waaronder de Gouden Griffel en Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook schreef ze voor het Joods Museum junior de door Fiep Westendorp geïllustreerde gedichtenbundel ‘Mijn huis, jouw huis’.

Ida Kleiterp
In het Joods Museum junior is kunst van Ida Kleiterp te zien. Kleiterp houdt van stenen. Met hamer en beitel hakt ze erin en maakt er iets van. Onder andere fruit en groente die te vinden zijn als decor in het atelier van het Joods Museum junior. Op de zolderverdieping, in de tuin van Eden, ligt een noot van Ida en een granaatappel.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Museum junior, Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het Joods Museum junior is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-Joodse gemeente.

TOEGANG

Met een toegangsbewijs kunt je alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. 

KOOP JE TICKET 

This site is also available in English.