Museumcafé

Van kippensoep tot matzes, en van kugel met peren tot gefilte fisj: veel Joodse gerechten worden over de hele wereld gegeten, maar sommige zijn echt Nederlands. Een aantal daarvan kun je hier proeven. De Joodse keuken wordt deels bepaald door de spijswetten die voorschrijven wat je wel en niet mag eten. Tegelijkertijd heeft de verspreiding van Joden over de wereld een grote variatie aan gerechten voortgebracht.

In het Museumcafé is alles melkkost of parve, en koosjer. De meeste ingrediënten zijn bij onze leveranciers onder rabbinaal toezicht bereid of goedgekeurd door de rabbinaten van de NIHS en de PIG. Uitzondering daarop zijn enkele zelfbereide producten en een aantal nieuwe vegan producten van de Joodse bakkerij Urban Bakers. Het Museumcafé heeft geen kasjroetcertificaat. Voor diegenen die dat op prijs stellen, is er een aparte vitrine met Onder Rabbinaal Toezicht verzegelde gerechten aanwezig. Voor extra informatie kun je je wenden tot één van onze medewerkers. 

Bekijk de menukaart

Lunchmogelijkheden voor groepen 

(10 tot 25 personen)

Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden.

 • Koffie- en theearrangament
  - Koffie/thee en koekje à €2,70
  - Koffie/thee en assortiment klein gebak (brownie, boterkoek, matzekoek) à €7,00
  - Koffie/thee en bolus à €7,50
 • Luxe broodjeslunch à €17,50
  - Diverse broodjes (eiersalade, tonijnsalade, hummus, kaas, gerookte zalm), sinaasappel en water.
  Optioneel:
  Soep van de dag à €3,80
  - Hummus, baba ganoush en pita à €2,50 p.p.
 • Typisch Joodse lunch à €22,50
  Proeverij van diverse soorten brood, beleg en hapjes (eiersalade, latke met appelmoes, tonijnsalade, gefilte fisj, creamcheese, gerookte zalm, viskoekjes met mosterd), mierikswortelsaus, boter en salade, sinaasappelsap en water.

Boek een groepslunch

Borrelmogelijkheden voor groepen 

(10 tot 200 personen)

 • Drankarrangement
  - € 16,50 p.p. gebaseerd op gemiddeld 3 drankjes p.p. (water, fris, bier, witte en rode wijn) plus tafelgarnituur o.a. gemengde nootjes en gemarineerde olijven
  - Borrelhapjes op aanvraag. 

Bekijk de borrelhapjes lijst

Stuur een mail naar service@jck.nl voor de borrelmogelijkheden!

This site is also available in English.