Tijdelijk gesloten i.v.m. de coronamaatregelen

Zay gesunt!

Vanwege de coronamaatregelen zijn we helaas opnieuw gesloten. We hopen je snel weer in een van onze locaties te verwelkomen. Tot die tijd hoef je je gelukkig niet te vervelen. Online is er genoeg te doen! 

Trek er op uit en maak een wandeling of nestel je warm binnen op de bank terwijl je naar één van onze podcastseries luistert.  

Het verhaal achter de tentoonstelling Rammelaars! Rammelaars! Rammelaars! De curieuze collectie van Heinz Keijser hoor je in de vierdelige serie ‘De man met de rammelaars!’. Podcastmaker Lotte van Gaalen vertelt het wonderlijke levensverhaal van Heinz Keijser, dat begint in het Duitsland van de jaren ‘20 en eindigt in een naoorlogs Nederland, in een huis dat tot aan het plafond is gevuld met rammelaars. 

In de podcastserie gemaakt bij de tentoonstelling Sigalit Landau - Between Worlds praat Sigalit Landau met Caspar Stalenhoef over ecologische schade: de Dode Zee krimpt snel. Landau roept de landen rond de Dode Zee op om samen te werken. 

Benieuwd naar de andere podcasts die we maakten over Joodse geschiedenis en cultuur? Klik hier

Breng een bezoek aan ons digitaal museum! In het Joods Virtueel Kwartier kan je een virtuele rondleiding door een van onze tentoonstellingen krijgen, de collectie digitaal bekijken, artikelen en interviews lezen en nog veel meer. 

Op zoek naar iets leuks voor in de Kerstvakantie? Of kan het thuisonderwijs wel een boost gebruiken? Speciaal voor kinderen is er het kinderplatform. Hier speel je een memoryspel met rammelaars, maak je je eigen chamsa en word je een bewoner van Tofdorp. En er is nog veel meer te ontdekken! 

This site is also available in English.