Locatie

Nationaal Holocaustmuseum | Opent begin 2024

Begin 2024 opent het Nationaal Holocaustmuseum. Het wordt het eerste en enige museum dat de geschiedenis van de Jodenvervolging in heel Nederland vertelt. Een geschiedenis van uitsluiting, vervolging en moord. Maar ook van redding, overleving en solidariteit. 

De verbouwing van de voormalige Hervormde Kweekschool op de Plantage Middenlaan in Amsterdam is in volle gang. Een plek van grote historische betekenis, omdat hier tijdens de oorlog honderden Joodse kinderen werden gered. In dit gebouw toont het Nationaal Holocaustmuseum vanaf begin 2024 met vaste en tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s de geschiedenis over de Jodenvervolging in Nederland. 

Hier komen bezoekers te weten hoe de Holocaust heeft kunnen gebeuren, wie de slachtoffers en verantwoordelijken waren – en hoe we kunnen voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Authentieke elementen benadrukken de rol van het gebouw tijdens de oorlog, zoals de erfafscheiding waar kinderen uit de Crèche werden overgedragen aan mensen uit het verzet. De plek waar de redding begon. 

Het Nationaal Holocaustmuseum is de plaats waar de slachtoffers worden herdacht en de gevolgen van onverschilligheid en discriminatie, toen en nu, worden besproken. 

Afbeelding: Artist impression van Architectenbureau Office Winhov

Vandaag
11.00 - 17.00
Morgen
11.00 - 17.00
De openingstijden wijken soms af. Bekijk de openingstijden.

NIEUWSNHM

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

team

Team

Lees meer over de mensen achter de schermen

 

hand

Bouw mee

Lees hier hoe u betrokken kunt zijn bij het Nationaal Holocaustmuseum.

slashholo400x300

Holocausteducatie

Lesgeven over de Holocaust, hoe doe je dat?

Hervormde kweekschool

Geschiedenis

Ontdek de geschiedenis van het Nationaal Holocaustmuseum i.o.

Joods Monument

Joods Monument

Online monument voor de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust

 

 

This site is also available in English.