Nationale Kristallnacht herdenking

dinsdag 9 november, 16:30 uur

Op dinsdag 9 november organiseert het Centraal Joods Overleg (CJO) de jaarlijkse nationale herdenking van de Kristallnacht. Deze massale uitbraak van antisemitisme, waarbij bijna 100 Joden werden vermoord en duizenden synagogen en winkels van Joden vernield, was in november 1938 de voorbode van Hitlers pogingen het Joodse volk uit te roeien. 
 
De herdenking van deze georganiseerde pogrom zal plaatsvinden in de Portugese Synagoge in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Sprekers zijn
Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer
Micha Gelber, hij overleefde als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen. De heer Gelber zal geïnterviewd worden door journaliste Margalith Kleijwegt
Ronny Naftaniel, voorzitter CJO.
Presentatie: Tamar Efrati, voorzitter van de CIDI jongerenorganisatie, CIJO. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Tony Overwater en Maarten Ornstein.

Inloop in de Portugese Synagoge vanaf 16:00 uur, het programma start om 16:30 uur. 

Indien u aanwezig wilt zijn in de Portugese Synagoge dient u zich aan te melden via aanmelden@cjo.nl. Per e-mail ontvangt u verdere instructies. Conform de coronaregels van de overheid zijn wij verplicht u te vragen naar uw coronatoegangsbewijs (QR-code).

This site is also available in English.