Lezing

'MOKUM' door Prof. Irene Zwiep en Prof. Bart Wallet

Vrijdag 20 mei, 14:00-15:30

In de tweedelige serie MOKUM nemen hoogleraren Irene Zwiep en Bart Wallet de kijker mee door de stad Amsterdam, langs die gebouwen en plekken waar de Joodse geschiedenis die van Amsterdam heeft gevormd en gekleurd. De geschiedenis van Amsterdam kan niet zonder die van de joden. De Joodse geschiedenis niet zonder die van Amsterdam.

MOKUM is een documentaireserie van producent Moondocs en de Joodse redactie van de EO en werd geregisseerd door Heleen Minderaa. De serie kwam tot stand met steun van Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland en Gemeente Amsterdam uit Joodse Erfpachttegoeden.

Op vrijdag 20 mei geven Irene Zwiep (hoogleraar Hebreeuwse, Aramese en Syrische talen en culturen UvA) en Bart Wallet (hoogleraar Joodse studies: vroegmoderne en moderne Joodse geschiedenis) een toelichting op de documentaire.

Het is aan te raden om van tevoren de documentairereeks te bekijken. U kunt beide delen terugkijken op NPO start: https://www.npostart.nl/mokum/VPWON_1334067

Locatie: 
Auditorium
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: Vrijdag 20 mei
Tijd: 14:00-15:30

Tickets

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.