Kaarslichtconcert: Yehonatan Elazar & Christina Diaz

Donderdag 20 februari 2020 - 19.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Yehonatan Elazar en Christina Diaz presenteren met The Jazzphardic Project een combinatie van middeleeuwse Sefardische muziek, latin jazz en hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten.

Saxofonist Yehonatan Elazar komt uit een Dominicaans-Sefardische familie en speelde met jazzgrootheden als Melton Mustafa, James Moody, Victor Goines en Saunders Sermons. Pianist Christina Diaz is geboren in Venezuela, begon haar muzikale carrière in de Dominicaanse Republiek en woont tegenwoordig in Parijs. Zij heeft opgetreden met onder anderen David Sanchez, Eddie Gómez en Pedro Pérez.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Tijd

19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur)

Kaarten

€16,00 (Museumkaart niet geldig)

Ticketshop

Diner + Concert

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in restaurant-café In de Waag, op de nabijgelegen Nieuwmarkt. Het maandmenu is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. (Het maandmenu is niet koosjer.)

Diner + Concert

Foto: Bas de Brouwer

This site is also available in English.