Evenement

Kaarslichtconcert: Grachtenfestival 2021

Zondag 22 augustus 2021 - 15.00 uur

Dit jaar vormt de Portugese Synagoge wederom het decor voor een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival. Op deze zondagmiddag speelt het vermaarde Ensemble Tamuz strijktrio’s van Jadin, Schubert en Boccherini.

Lang voordat Beethoven zijn monumentale 9e Sonate voor piano en viool ‘Kreutzer’ schreef, droeg de Parijse Hyacinthe Jadin zijn strijktrio’s opus 2 ‘a son ami Kreutzer’ op. Als co-schrijver van de eerste vioolmethode van het conservatorium van Parijs, was Kreutzer een trendsetter, en was hij onmisbaar bij het vormen van een van de belangrijkste nationale scholen voor viool in de 19e eeuw. Als eerbetoon aan hem zal Ensemble Tamuz Jadins trio op historische instrumenten uitvoeren, samen met Franz Schuberts onvolledige strijktrio D471 en Luigi Boccherini’s temperamentvolle trio opus 14 nr. 2.

Ensemble Tamuz

Hed Yaron Meyerson (viool)
Avishai Chameides (altviool)
Katharina Litschig (cello)

Concert in tijden van corona

Conform de maatregelen die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, worden voor dit concert maximaal 100 kaarten verkocht. In de Portugese Synagoge is voldoende ruimte om dat aantal bezoekers op 1,5 meter afstand te placeren. Uiteraard hoeven personen uit een huishouden die afstand niet te houden.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Tijd

15.00 uur (deuren open 14.30 uur)

Tickets - uitverkocht

Restitutie is niet mogelijk

This site is also available in English.