Cursus Joods Educatief Centrum 'Crescas'

Jodendom voor Dummies: De materiële cultuur van het jodendom

Zondag 5 februari, 11.00 - 13.00 uur

Jodendom voor Dummies
Altijd al meer willen weten over Joodse geschiedenis, feestdagen en rituelen? In het Joods Museum vindt in samenwerking met Joods Educatief Centrum Crescas een drieluik plaats: hoogleraar Bart Wallet belicht de geschiedenis van het jodendom in Nederland, historicus Leo Mock zet de jaarcyclus van het jodendom uiteen en junior conservator Lisa de Goffau vertelt over de materiële cultuur van het jodendom aan de hand van de collecties van het Joods Museum. De cursus vindt plaats op drie zondagen: 8 januari, 22 januari, 5 februari.

Deel 3: De materiële cultuur van het jodendom - Lisa de Goffau
Zondag 5 februari 2023: 11:00-13:00 uur

Tijdens het derde deel van de cursus Jodendom voor dummies duiken we in de materiële cultuur van het Joodse leven en de Joodse geschiedenis van Amsterdam aan de hand van de collecties van het Joods Museum. Van de eerste Torarol van de Portugees-Israëlietische Gemeente, meegebracht door de bekende rabbijn Uri haLevi, langs het innemende portret van een onbekende vrouw door schilder Meijer de Haan, naar de moderne designs voor ceremoniële voorwerpen van ontwerper Piet Cohen. Zowel bekende publieksfavorieten als minder bekende objecten en kunstwerken die het depot niet zo vaak verlaten, komen aan bod.

Locatie:
Auditorium
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Datum: Zondag 5 februari
Tijd: 11.00 - 13.00 uur.
Toegang: Joods Cultureel Kwartier entreeticket met 50% korting, exclusief de kosten voor de cursus: €45,- voor de gehele cursus en €15,- voor een enkele cursusdag. Te koop op de website van het Joods Educatief Centrum Crescas.

Entreeticket JCK

Cursusticket Crescas

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen)
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree
This site is also available in English.