Evenement - Joods Museum

Interview Ellen Ombre

Vrijdag 25 november, 14.00 - 15.30 uur

Journalist en schrijver Ronit Palache interviewt Ellen Ombre, naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe roman Last. In Last doet een jonge Surinaamse vrouw, in navolging van haar vader, onderzoek naar Joodse plantagehouders in Suriname en daarmee ook naar haar eigen roots. 

Last is een juweel. De zinnelijkheid van de taal van Ellen Ombre betovert zo dat zij met een enkel woord een wereld weet op te roepen. Haar enorme kennis van en betrokkenheid bij de materie verrijken het begrip van ons koloniale verleden.’ – Arthur Japin

Ellen Ombre is de auteur van drie zeer goed ontvangen verhalenbundels, Maalstroom (1992), Vrouwvreemd (1994) en Valse verlangens (2000), van het autobiografische verslag Wie goed bedoelt, zin + onzin van ontwikkelingshulp (1996, heruitgegeven in 2007) en de romans Negerjood in moederland (2004) en Erfgoed (2014).

Dit evenement vindt plaats op Srefidensi Dey (25 november), de jaarlijkse nationale feestdag van Suriname, waarop de op 25 november 1975 verkregen onafhankelijkheid wordt gevierd.

Auditorium
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket JCK + €5
Datum: Vrijdag 25 november
Tijd: 14:00-15:30

Tickets

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen).
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen van toepassing volgens het protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de museumvereniging. Deze kunt u vinden op de website: https://jck.nl/nl/open.

This site is also available in English.