Workshop briefschrijven door Dido Michielsen

Ik schrijf je

Zondag 11 juni, 13:30 - 16:30

Speciaal voor bezoekers van Ik, Joods?! organiseert het Joods Museum in samenwerking met de Schrijversvakschool een workshop briefschrijven.

Tijdens de workshop ‘Ik schrijf je’ ga jij met schrijfster Dido Michielsen jouw eigen brief schrijven. Voor wie is die bedoeld? Wat wil je vertellen? De workshop gaat niet zozeer om technische verdieping, maar helpt je om te durven, nuances in je toon aan te brengen en je gedachtegang te verhelderen. Misschien heb je een speciale band met het onderwerp van de tentoonstelling Ik, Joods?!, maar dit is geen vereiste.

Het is zo gewoon om elkaar even te appen, mailen of posten, dat we bijna zouden vergeten dat een brief ooit dé manier was om met elkaar te communiceren. Soms legden de woorden duizenden kilometers af en waren maanden onderweg, en werd er reikhalzend uitgekeken naar dit teken van leven. 

Omdat een brief meestal aan één persoon is gericht, zou het van alle schrijfgenres wel eens de meest intieme kunnen zijn. In ieder geval is het een veelzijdige: zoveel gevoelens als we hebben, zoveel vormen zijn er, gericht aan een geachte, beste of liefste lezer.
De louter informatieve tegenover de liefdesbrief. De eerste tegenover de laatste. En dan de speciale vormen: de polemische brief, of degene die gericht is aan een groep. En wat wil je kwijt aan god, een dierbare overledene, een onbekende misschien?

Dido Machielsen

Dido Michielsen
Zij schreef diverse non-fictie boeken, voordat zij op 3 september 2019 debuteerde met haar roman Lichter dan ik. Hiermee won ze de Boekhandelsprijs 2020 en belandde op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de shortlist van de Hebban debuutprijs 2020. In oktober 2022 verscheen haar tweede roman: Engel en kinnari, het vervolg op Lichter dan ik. De workshop Ik schrijf je werd in 2022 door haar ontwikkeld, in opdracht van de Schrijversvakschool en het Rijksmuseum.

Locatie: 
Joods Museum 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Entreeticket Joods Cultureel Kwartier + €15 (inclusief koffie/thee en lekkernij)
Datum: zondag 11 juni
Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Tickets

 

Restitutie van tickets is niet mogelijk. 

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs Joods Cultureel Kwartier zit hierbij inbegrepen)
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement.
  • Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.

This site is also available in English.