10 jaar JHM Kindermuseum

Een jaar lang feest!

Feest in het JHM Kindermuseum!

Hoera! Het JHM Kindermuseum bestaat tien jaar. Dat betekent een jaar lang feest!

Op 18 december 2016 is een bijzonder programma van start gegaan met het nieuwe Fieptheater, een teken- en matzeversierwedstrijd en feestelijke jubileumworkshops zoals matzetaartjes maken of stempels gutsen. Een familieconcert onder leiding van dirigent Jules van Hessen sluit het feestjaar af in november 2017. Kijk in de feestkalender hiernaast voor alle activiteiten.

Het Fieptheater

Het hoogtepunt van het feestjaar is Het Fieptheater op de zolder van het JHM Kindermuseum. 17 december 2016, de verjaardag van het JHM Kindermuseum, was namelijk ook de dag dat de beroemde illustratrice Fiep Westendorp 100 jaar zou zijn geworden. Fiep Westendorp en het JHM Kindermuseum zijn nauw aan elkaar verbonden: de Fiep Westendorp Foundation maakte het mogelijk het Fiepatelier in het Kindermuseum te openen: een plek waar kinderen mooie dingen kunnen maken. Daarom vieren we in 2017 beide verjaardagen met het spectaculaire Fieptheater, gemaakt door Steef de Jong van theatergroep Groots en Meeslepend.

Foto: Martine Goulmy
Foto: Martine Goulmy

In dit minitheater komen Westendorps figuren tot leven door een combinatie van animatie, film en muziek. Tijdens een doorlopende Fiepshow laten ze zien dat iedereen (gelukkig) anders is, wat aansluit bij het thema van het museum. Het Fieptheater is tevens onderdeel van het feestjaar 100 jaar Fiep Westendorp. Je weet niet wat je ziet!

Openingstijden

De Fiepshow is tot en met 18 december 2017 dagelijks te zien in Het Fieptheater op de zolder van het JHM Kindermuseum. De show duurt 18 minuten en start kwart voor en kwart over het hele uur tussen 11.00 en 17.00 uur. De laatste Fiepshow start om 16.15 uur. Entree tot Het Fieptheater is ingebrepen bij een kaartje voor het JHM Kindermuseum.

Locatie

Je bent van harte welkom in het JHM Kindermuseum, gelegen in het Joods Historisch Museum. Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL te Amsterdam.

Kinderfeestje

Ben je ook jarig? Vier je kinderfeestje in het JHM Kindermuseum!

BSO-arrangement

Maak samen met de buitenschoolse opvang een mini-matzetaartje. Bel naar onze afdeling Sales & Evenementen, telefoonnummer 020 - 531 03 80 (op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur) of stuur een email.

Foto: Martine Goulmy
Foto: Martine Goulmy

Feestelijk Open Huis

Het jubileumjaar begon op 18 december met een feestelijk Open Huis: het JHM Kindermuseum was de hele dag gratis toegankelijk voor kinderen en hun families, en in elke kamer was iets leuks te doen. Het was een fantastische dag: samen met honderden kinderen hebben we er een groot feest van gemaakt!

Doneren

Wilt u een steentje bijdragen aan het JHM Kindermuseum? Hoera! Mail naar petra.katzenstein@jck.nl voor meer informatie.

Voor directie donaties: NL89RABO0195208528  t.n.v. Stichting Vrienden Joods Historisch Museum o.v.v. JHM Kindermuseum, uw naam, e-adres en woonplaats.

Met dank aan

Van Hessen Fonds, Fiep Westendorp Foundation, Stichting ORT Nederland, Stichting Will en Rita Jaeger Fonds, Arnold en Betty Heertje, Sally Berg Familie Fonds, Gerard Metzelaar Fonds, Stichting Sonja van Tijn Fonds, Stichting Israëlitisch Weeshuis Den Haag, Prof. dr. Herman Musaph Fonds, De taart van m’n tante, Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum en particulieren.

De kamers in het JHM Kindermuseum zijn mogelijk gemaakt door Will en Rita Jaeger, Stichting Iton, Edli Foundation, Hein en Lilian Beuth, Familie Van Hessen, Stichting Levi Lassen, Margot Rehfisch en Fiep Westendorp Fonds, Stichting Centraal Israëlitisch Weeshuis in Nederland en Bank Giro Loterij.

Bekijk onze feestkalender

This site is also available in English.